"Végre itt van, megérkezett!"

Nem indult el a neki a Doom, bepereli a Bethesda-t

2021-10-10 18:02 :: Akkurátus :: Benfact

Georgia, Egyesült Államok - Lokális boomer, Eric James már sok ideje dolgozik gyártásirányítóként egy Atlantai WC papírgurigagyárban, aki szenvedélyes kedvelője a videójátékok világának is. A 39 éves férfi az elmúlt időszakban megakarta megvalósítani az egyik álmát: szerette volna a Doom-ot futtatni az otthonaként szolgáló magasházban található lift kijelzőjén. Rengeteg kísérletet tett a kiégett IT-s arc arra hogy játszhatóra bírja fogni az 1993-as legendás FPS játékot a házon belül utasok szállítására kitalált eszköz információs paneljén, de mindig kudarcba fulladt a projekt.

Az eset akkor csúcsosodott ki, amikor a játékból végül 1 sprite-ot sikerült megjelenítenie a lift kijelzőjén, ekkor azonban túlfeszültség miatt leverte a lift elektronikai berendezését, megszűnteteve a biztonsági rendszer működését, és a 10. emeletnek tartva az lezuhant a földre. Egyetlen szerencséje volt a közel negyven éves ratyinak: abban a pillanatban épp senki nem utazott a liftben, de cserébe többtízezer dolláros kár keletkezett mind a liftben, mind az épületben miután a zuhanás célnak ért. 


A mélyrepülő kudarcot követően Eric egyből azt tette, amire mindannyiunk gondolna: ezt annak fogta fel, hogy ez a bizonyítéka annak hogy a Doom nem futtatható el mindenen, emiatt jogi útra viszi az esetet. "Nem az én hibám volt hogy lezuhant a lift, hanem a Bethesdájé, hogy nem sikerült elindítanom a liften a vacak játékukat, amit mindenhol azzal reklámoznak hogy elfut bármin!" - felelte a fánktól és Doritos-tól 156.9 kilósra duzzadt Amerikai kocka. A tárgyalások hamarosan meg is fognak kezdődni az amerikai giga játékkiadó vállalat és a 39 éves nyomi közt, ámde bár csekély esélyt látunk hogy bármi komoly lenne az ügyből. Frissítés: 40 dolláros update opciót kezdett el felajánlani a id Software különböző liftgyártóknak, akik firmware frissítéssel feltelepíthetik a liftjeik kijelzőire a méltán népszerű Doom-ot. Felelősséget azonban a jövőben a játékos lifthasználók által valószínűleg egyfolytában fel alá mozgó elevátorjaiért nem vállal a vállalat.


Kommentek:

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2021-10-12 12:52:16

Lehet, hogy Ubuntu Linux alatt futott a lift, az volt a baj.