"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 06. 13.]

2021-06-14 22:42 :: Jóság :: Benfact

A reggel nem ment olyan könnyedén. Én ugyebár új szokásomhoz híven, saját gépjárművel igyekeztem megközelíteni a piac területét, volt egy jól bejáratott útvonalam amely a rakpart mentén vitt el a piacra, már annyira megjegyeztem az útvonalat hogy GPS nélkül nyomultam az elmúlt időkben arra. Na, a rakparton frontális karambol történt, így emiatt vagy fél órát csúszott a társaságunk. Sajnos sikerült piacozás közben elhagynom a szeretett kis napszemüvegemet is, amit ezekben a pillanatokban se tudom hogy hogy hagyhattam el, nagyon nagy figyelmetlenség mellett lehet 1-2 kedvesnek nem nevezhető ember kiszemelte egy örökös kölcsönvételre (innen is üzenem annak aki kölcsönvette, hogy a lencse szilánkjait tekintsd meg egyszer nagyon közelről).
Na, a negatív dolgokat letudván, jöjjön a loot-özön!

SEGA Classics Collection (PS2, 2006)


Ezt a kollekciót Chewie-tól kaptam ajándékba, innen is köszönet neki! Főleg tudván, hogy megvan a véleményem erről a kollekcióról, ugyanis ez sajnos nem tartozik az acélosabb játékgyűjtemények csoportjába. Ez a kollekció ugyanis hatalmas SEGA klasszikusok remake-jeiből áll össze, amelyek egyesével mind külön lettek Japánban kiadogatva (azt hiszem SEGA Ages alcímmel…), aztán a SEGA gondolt egyet, és összeollózta ezt a kollekciót az öreg kontinensnek. Sajnos tényleg nagyon jank, lelketlen a kollekció jelentős részeinél, egyszerűen jobban megéri mindegyik játékot eredeti formában beszerezni. Viszont. Számomra 1 dolog megmenti az egészet. A Virtua Racing ugyanis kapott egy nagyon kompetens kis remake-et, ami megtartotta az eredeti verzió poligongrafikáját (a többi remake mind mind szupererőltetett 3D megjelenést kapott), és a V.R. az megmaradt játszhatónak is. Úgyhogy, emiatt helye van a gyűjteményemben. FIFA 12 (PS3, 2011) Csak a hibátlan tokja miatt vettem meg hogy az egyik ramatyabb PS3 játékomat beleköltöztessem. A FIFA matricát majd lekell műteni róla, de ha sikerül, akkor patika állapotba fogom tudni hozni a gyógyulásra szoruló játékot. Ugyanitt kinek kell eredeti FIFA 12 lemez? :P 400 ft-ba került. Wolfschanze (PC, 2006) Kedvenc árusunkhoz érkeztünk! Bizonyára mindenki ismeri ezt a játékot freddyD Rossz PC Játékok Sorozat videójából, vagy esetleg Spaceninja88 a.k.a Visor végigjátszásából (a doboz forog!), így nem hagyhattam ott ezt a kultikus játékot, amit amúgy egyszer végigszeretnék tolni a retro gamer PC-men. Kézikönyvet nem találtam hozzá, de sebaj, a játék benne van, decens állapotban. 400 ft-ba került.

Gorillaz – Gorillaz (2001)

Ez pont nincs rajta a képen, mert kint felejtettem a kocsimban amikor ezt írom éppen. A legendás virtuális zenekar debüt lemeze, amit az olcsósága mellett azért is hoztam el, mert nincs még Gorillaz cuccom, meg tök jó hogy eredeti CD-ről tudom hallgatni az autóhifivel a Clint Eastwood-ot, a 19-2000-t, vagy a Slow Country-t. Kötelező album, 20 évvel a megjelenése után is ugyanolyan üde mint régen volt. 700 ft volt.

Caesar III (PC, 1998)

Nem vagyok egyáltalán stratégia/menedzselős játék fan, de gyerekként megvolt a Caesar sorozat harmadik része (soha nem játszottam a többivel, úgyhogy azok nekem nem is léteznek, nekem ez a Cézárhárom van csak), és hihetetlenül magával ragadott. Bájos, igényes, Age of Empires-hez hasonló grafikával bír, nagyon hangulatos játékmenettel és grafikával, meg ami a legfontosabb, a 2D-s izometrikus nézet miatt botegyszerűen kilehet igazodni. Mindenképpen fogok vele majd nosztalgiázni, hamár meglett eredetiben. 400 ft volt. Alam for Cobra 11 – Nitro (PC, 2006) „Körzetük az autópálya, tempójuk halálos, autótolvajok, zsarolók, gyilkosok ellenfelei, a Cobra 11 emberei éjjel-nappal bevetésre készek a biztonságunkért.” More like... CoBRUH tizenegy. Hangzott el régen ez a pár sor azokon a szép vasárnap estéken amikor néztük az új Cobra 11 sorozat részeket. Mert… Nem nagyon volt más akkoriban. Egy szórakoztató, de amúgy rettenet önismétlő, full infantilis, de viszont valódi autótörésben bővelkedő sorozat volt, én felvállalom hogy szívesen néztem. Valószínűleg autósjátékokat ismerő emeberknek nem kell bemutatni a hírhedt Crash Time szériát, amit a mára megboldogult Synethic fejlesztett és a ma beszerzett Nitro című játék a Crash Time játékok prequel-je. Érdekessége hogy magyar szinkronnal jelent meg idehaza. Jankanéni pozitív anyag a cucc, tuti letesztelem majd, már csak a szinkron miatt is! 400 ft volt. Contract J.A.C.K Ezzel a játékkal semmi kapcsolatom sincs, RanzorHUN végigjátszását egyszer végignéztem belőle, tetszett, mondom akkor hozom ezt magammal. Szimpatikus kis FPS, elvileg No One Lives Forever-hez van köze, egy univerzum vagy mi… 400 ft volt. Xbox 360 Wireless Receiver for PC USB-s vezetéknélküli vevő hogy tudjuk használni a jó öreg Xbox 360 kontrollerünket vezetéknélkül a PC-nkhez. Nem akarom túlbonyolítani, elvileg ez a legelső kiadás ritkaság is, szóval igazi kuriózum került a birtokomba ha a kontroller átalakítókat nézzük. 500 ft volt. ATV Racers (PS1, 2000)


Ohh ne, Ben, nem tanulsz abból hogy nem szabad Jank-et venni? Hát nem Gyula! Ezt semmiképp nem akartam otthagyni. Ez az a bizonyos PS1-es játék, aminek a borítóján véletlen rajta lett felejtve egy Windows ikon. El nem tudom képzelni hogy nem tűnt fel senkinek, de ez annyira obskúrus cucc, hogy nem sajnáltam rá kétezer forintot érte (literally, kétezer forintot fizettem ezért a sz*rért a bolhapiacon!). Már csak a tudat miatt megérte. A játék meg… Visor végigjátszása mindent elmond róla, atomjank, atom low-effort, botegyszerű MIDI hangzású zenékkel. Majd végigtolom egyszer stream-en remélem… Visor végigjátszásához link: https://youtu.be/50_IF0D42P4 2000 ft volt. Mini vezetéknélküli kontroller-billentyűzet-egér hibrid Miután Silver is vett egyet, úgy döntöttem rávetem magam egy ilyenre én is, 2 piaccal később végre találtam én is egyet, megkell hagyni egészen parádés kis ketyeréről van szó. Kényelmes, kompakt, standard Nokia akkuval működik (ergo örökké fogom tudni használni amíg fel nem púposodik!). Világít 3 színben, jók a gombok is, egy gond van. A Wi-Fi router-em még 2.4 gHz-en üzemel. Welp, ideje lesz mostmár vennem egy 5 gHz-es routert hogy elkerüljem végre a hálózati interferencia miatt egyre több használhatatlan eszközömet. 3500 ft volt. 11 darab 576 konzol magazin Nekem totálisan kimaradt az 576 konzol mint újság, ezért amikor megláttam jópár számot, nem hezitáltam, el is vittem szinte mindet. Nekem már megvan az a bizonyos 10+gb-os scan gyűjtemény, de valljuk meg, ha van lehetőség, akkor nyomtatott anyagot olvas az ember. Emiatt is vettem meg ezeket, meg az a korkép amit ezek árasztanak… A legjobb konzolok, a legjobb játékokkal, jó tesztekkel (máramikorugye). A nem létező nosztalgia kipótlása lazán megérte érte amennyit kiperkáltam ezekért a lapokért. Összesen 2000 ft volt ez a 11 lap. A nap többi részét Zack jobban összefoglalta képekkel, legendás nap volt ez is, sajnos nekem a nap végére jutott a hülyeségből, de igyekszem nem elrontani a saját jóhangulatomat, epikus volt, egy tényleg emlékezetes kis nap.