"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 08. 08]

2021-08-08 20:42 :: Jóság :: Benfact

Paintek.

Péntek estére stephenmiller04 kollegával kitaláltuk, hogy ideje volna már egy klasszikus Bladerunnaz-os, random magyar fellépőkből álló drum and bass bulit meglátogatni, a legendás A38-as hajó gyomrában. Kifejezetten sokat nem tudok írni erről az estéről, annyit megkell hagyni hogy mindketten rendesen megéreztük az hangulatot ami ott volt. Yikes. A38 hangzása továbbra is 11/10-es, még mindig azt gondolom hogy Budapest legjobban szóló koncerthelye. Ide pedig a szervező Bladerunnaz-nak az általános Spotify playlistjét tenném be, ilyen muzsikákat lehetett hallani aznap este:


Bladerunnaz oldala: Bladerunnaz | Facebook Some.BAT. Miután túléltük a pénteket, jött a már 1 hónapja eltervezett koncertélmény, ahova már többen mentünk, ugyanis BenyoBoy, Chewie és Ayu is csatlakozott egy ördögi ötössé növelve a bandát. Ezúttal a RICSÁRDGÍR zenekar koncertje volt a főattrakció, akiket a nyáron most láthattam másodjára, Chewie és Zack kollega után már a többiek is láthatták ezt a frenetikus bandát. Aki esetleg tisztában szeretne lenni a zenekar munkásságával annak álljon elébe ez a remek kis cikk, illetve erősen ajánlom a YouTube-on ingyenesen meghallgatható 2019-es albumukat, a Rise of the Koala-t! (ez nem szponzorált, csak nagyon szeretem őket és szeretném ha minél többen ismernék őket).


Cikk a feol.hu-n: Olyan, mint egy elrontott gálaest – A Ricsárdgír zenekarral beszélgettünk | FEOL


RICSÁRDGÍR: Rise of the Koala album:

A helyszín a XVIII. Kerületben található idén nyílt MONYO Land nevű szórakozóhely, ami lényegében egy nagy fesztivál egy kisszínpaddal együtt kiharapott szeleteként lehet felfogni. Mivel a hely a halál farkán helyezkedik el, emiatt túl sokan nem is voltak, de ez később majd kiderül miért is volt jó dolog. Volt előzenekar, a Heatlie nevű kisbanda, nem hagytak bennem mély nyomot, többnyire tribute zenekarként játszottak, pár saját számmal, azt mondom kezdőnek elment. A Ricsárdgír koncert remek volt ismét, a Budapest Park-os koncertjükhöz képest több volt a poénkodás meg a random improvizálás. Viszont a Parkos koncertjük alatt látható látványos visual-ok sajnos itt nem voltak jelen, mert a MONYO Land-ben nincsenek sajnos kivetítők, de így a figyelem a zenekarra fókuszálódhatott. Az egészhez annyit tudok hozzáfűzni hogy amíg járja az országot a zenekar, addig menjetek el megnézni őket, őszinte, nagyon partizós, nagyon hangulatos és elvont az egész, nagyon okos és intelligens dalszövegekkel (a sok aberáltság ellenére is). Nem tudom eléggé ajánlani őket. A koncert végén a zenekar énekese, Márton Dániel mondta hogy lefognak majd menni a színpadról ide-oda mászkálgatni, ami elnézve a viszonylag kicsi tömeget, nagyon jó esélyt adott arra hogy esetleg tudjunk velük dedikáltatni, és mivel pont volt merchendise pultjuk ahol árultak pólókat, vászontáskákat meg CD-ket, a fentebb említett CD-jüket megvettem, és DEDIKÁLTATTAM A BANDÁVAL! Nos igen, ez az emlék amit évekig fogunk még emlgetni, hamajd egyszer a banda eljut egy olyan szintre hogy már nem fognak a tömegben mászkálgatni.Vas-ár-nap.

Jó vasárnap addig nem jó vasárnap, amíg nincs bolhapiac, természetesen masszív kövér loot-tal hazatávozva.

Nascar Racing (1994, PC-DOS)


Ezt a játékot kizárólag azért hoztam el, mert nem igazán van otthon klasszikus nagykartonos dobozos PC játékom, aztán hamár autósjátékról van szó, totálisan komplett állapotban, így esélytelen volt hogy ezt így ott hagyjam. Ezt a játékot a maguk idejében igencsak minőségi játékfejlesztőként tevékenykedő Papyrus Design Group készítette, és az akkor éppen aktuális NASCAR szezont dolgozta fel. A játék technikai szempontból nagyon impresszív volt, ugyanis ilyen grafikájú szimulátor jellegű autósjáték PC-re nem igazán volt, rendkívül részletesnek számított a maga idejében. A játék kapott két évvel később egy PlayStation portot is, de szerintem egyszer majd sort kerítek egy DOSBOX-os beüzemelős próbára majd. Muszáj kiemelnem, hogy még mindig rátudok csodálkozni az akkori játékok kiadásaira, hogy mennyi anyag volt bennük. Ráadásul ez egy white label, azaz budget-nek számító kiadása a játéknak, de még így is annyira érződik benne a 90-es évek high effort-ja hogy az valami félelmetes. Olyan vastag kézkönyve van, hogy körülbelül vékonyabb könyvekkel lehet találkozni nagyobb könyvesboltokban, ez az amit kézikönyvnek tudok nevezni, és nem az amit annak csúfolnak a mostani játékoknál (EZ. NEM. JÁTÉKFÜZET. Ha valaki érti az utalást…). NASCAR fannak se mondanám magam, de ez ennyit halál lazán megért nekem, vitrinbe kerül egyből.


Itt egy longplay a játékból:Half-Life 2 (2004, PC)

A legendás PC játék legendás folytatása... Ami nekem kimaradt! Viszont így, hogy végre megvan ilyen formában, így már nagyon indokoltnak érzem hogy ideje lesz bepótolni ezt a játékot. Sőt, ennél eredetibb kiadásom nem is lehetne, ugyanis ez konkrétan a first print kiadás amit itthon forgalmaztak. Miért mondom ennyire biztosan? Még a vásárlást igazoló blokk is benne van! 2004. 11. 14.-ei dátummal, a CD Galaxis nevű egykor nagyon jó hírnévvel bíró boltból. Brutálisan megkímélt mindene, mind az 5 CD lemez patyolat állapotú, nem lehet egyszerűen fogást találni rajta. Viszont rajtam lehet, mert nem játszottam vele korábban. Amint lesz Steam leárazás, meg is veszem a komplett pakkot Gordon Freeman kalandjaiból.


4 darab 2002-es évjáratú PC Games DVD lemez (2002) A NASCAR-os játék, a HL2, valamint a 4-ből 3 ilyen PC Games DVD mellékletes kiadás ugyanannál az eladónál volt, eléggé jó üzletet kötve. Hogy mik is ezek a PC Games DVD-k? Ugyebár 2002-ben nem mindenkinek volt internet hozzáférése, nálunk is csak sok évvel később lett. Ezeken a lemezeken viszont csurig vannak töltve a DVD-k kontenttel, tele patch-ekkel, freeware és shareware programokkal, artwork-ökkel, html oldalakkal, webfejlesztői kit-ekkel (!!!), és persze az elengedhetetlen videójáték képes-demós-videós tartalmakkal. Ez egy olyan időutazás, amiből nem akarok senkit sem kihagyni, jelezni fogom ha majd tartani fogok stream-et ezekből a lemezekből, mert bőségesen megéri szerintem vakon lecsekkolni ezeknek a lemezeknek a tartalmát, és utána valamikor learchiváljuk őket, és itt a vulkáncápán majd le is tudjátok tölteni és hozzáférhettek a tartalmához ezeknek a lemezeknek. Na, ha valami, ez k o n t e n t a javából. Ezekből hármat találtam az adott árusnál, majd a piac legvégén totálrandom találtam még egy példányt, így kvartetté emelve az időutazást adó csomagot.

NASCAR, HL2, 4 DVD lemez került összesen 4400 ft-ba. Burnout Dominator (2007, PS2)


Az utolsó konkrétan klasszikusnak nevezhető Burnout játék mielőtt még megjelent volna a mindenki által felistenített Paradise 2008-ban. Ám a 2007-es évben még a PSP tulajokat megörvendeztették egy PSP-s Burnout játékkal, amit szerencsére átportoltak PS2-re is, felpimpelt grafikával és magasabb képkockaszámmal. Nagyon alulértékelt darabnak vélem a szériában, kifejezetten imádom hogy itt inkább csak a versenyzésre valamint az időfutamokra és takedown challenge-ekre mentek rá a fejlesztők, mellőzve a Crash módot. Ráadásul ez úgy lett egy nagyon klassz Burnout játék, hogy amúgy nem a Criterion Games fejlesztette le! Hanem az EA Bright Light, akik többnyire bérmunkások voltak az EA-nél, de tényleg, ahhoz képest hogy a Criterion csak segédkézként volt ott nekik, egy tisztességes Burnout epizódot raktak le az asztalra, amit nagyon megéri beszerezni akár PS2-őn, akár PSP-re is, hiszen eléggé könnyen hozzáférhető gyakori darab. Ezt a játékot Silver adta el nekem, innen is köszönöm neki! 1000 ft volt.

Gangs of London (2006, PSP) Alapvetően egyáltalán nem gyűjtök PSP-re játékokat (mocsok mód rühellem az UMD lemezeket), de ezt a játékot nem hagyhattam ott, ugyanis ezzel gyakorlatilag teljessé vált a The Getaway gyűjteményem. Ugyanis a Gangs of London a The Getaway széria spin-off játéka, valamint az utolsó játék is a szériában, mivel a PS3-ra tervezett harmadik Getaway játékot törölték. A GoL-ról túlságosan nem tudok sokat, annyit tudok hogy ebben is van egy látszólag nyitott, amúgy líneárisan vezetett map, és gang-ekbe kell verődni. Sokkal gyengébb értékeléseket kapott mint az első két Getaway játék, soha napján egyszer megnézem majd ezt is tüzetesebben. Végre teljes a The Getaway tschalád.

1000 ft volt. Borat (2007)


Imádom ezt a filmet, már évek óta vágytam arra hogy megszerezzem eredeti DVD-n, mert minden porcikájában hordozza a film szellemiségét a hazai forgalomba hozott verzió is. A borító hátoldalán is van artwork amin Borat látható, de a kedvenc részletem az az írott hatású DVD lemez, ami tényleg ha az ember nem ismeri a filmet, addig azt hiszi hogy átverték mert egyszerűen csak felvan írva filctollal rá hogy Borat, kamu DVD lemezgyártó céggel. A filmet pedig aki nem látta, az pótolja, zseniális még mindig, mai napig maxi sokszor idézhető poénokkal, valamint Scherer Péter szinkronjának köszönhetően a top szinkronos filmek listáján nálam simán ott van. A lemezen rajta levő extrák miatt kedvem támadt újra nézni ezt a filmet, konkrétan megunhatatlan. 150 ft volt. Nem elírás, tényleg ennyi volt. Quantum Theory (2010, X360)


Annó 2010-11 felé amikor elkezdtem először jobban nézelődni interneten az akkor aktuális videójátékoknál, láttam a GameTeVe videóit az év legjobb illetve legrosszabb játékaiból összeállított toplistáin, ahol ez a program is szerepelt. Erősen lehordták, úgy jellemezték hogy néha a Japánok is tévedhetnek nagyot. Gondolom ez többnyire azért lehet mert ez egy Koei Tecmo által kiadott és lefejlesztett, Gears of War kategóriájú TPS játék, amit én nem írok le klónnak, mert ennyi erővel minden létező FPS játékot Wolfenstein 3D klónnak kéne mondani. A játékot meg amióta van Xbox 360 a háztartásomban, már nagyon kerestem, illetve Twitteren többször felbukkant random posztok formájában, aztán hamár a piacon felbukkant ez az eredeti példány szép állapotban, gondoltam elhozom, mert hiába a rossz kritikák, nem hinném hogy érdemben egy Gears of War szerű shootert annyira ellehet rontani… Őőő… Ugye? Bízom benne.

2000 ft volt.

Összességében, megint meglett toldva az életem ezzel a hétvégével jópár hónappal szerintem, annyira Life-Extender volt megint. Igazi fun on low budget weekend volt a legjobb arcokkal.