"Végre itt van, megérkezett!"

Csak nem bírtunk magunkkal… - Kacatbolt fosztó élménybeszámoló [2021. 08. 19.]

2021-08-19 16:42 :: Jóság :: Benfact

Mint ahogy a szalagcím alatti bevezetőben is megemlítettem, nagyon ad-hoc jelleggel egy könnyed jellegű kis szemlét szerettünk volna tartani, tényleg nem terveztünk semmit se költeni, egyáltalán nem is úgy készültünk – kivéve hogy de, mocskmód visszaütött a dolog és deal-eltünk ahogy a nagykönyvben megvan írva.


A délutánt egy Hanami-s sushizással kezdtük a társasággal (Zack és Luca), életemben másodjára fogyasztottam ilyen jellegű ételt, megkell mondjam, szerintem gyakrabban irányba fogom venni majd az ilyen helyeket, nagyon túltekintettem mindig is az ilyen távolkeleti kajákon, úgyhogy ez nálam mindenképp a jóságfaktort emelte.

colin | konzol | loot | 2.0


A srácok a legutóbbi közös bolházást követően elmentek megnézni a piacról már jól ismert (és vegyes érzelmeket kiváltó) játékkínálattal a bolhapiacra kijáró Colin Konzol Remastered nevű boltot, amiről egységesen az a véleményünk, hogy meglehetősen túlárazottak a játékaik, amikhez nem is jár az a túlságosan magas minőség (karcos, olvashatatlan DVD-k, ragasztós játékfüzetek, törött tok, stb.), de a srácok mondták hogy az ami a dedikált boltjukban van, és ami a bolhapiacon szokott kint lenni, az ég és föld, szóval belevetettük magunkat hogy megnézzük mit találhatunk ott.

The Orange Box – Xbox 360, 2008


Egy ideje tényleg pusholom magam előtt hogy bepótoljam végre Gordon Freeman kalandjait, és miután Zack kollega meggyőzött, hogy az XBOX 360 port is amúgy jól sikerült, felvéstem a wishlist-emre hogy majd egyszer beszerzem. Csodával határos módon a Colin-ban kettő példány is volt, a szebbiket elhoztam, főleg azzal a tudattal, hogy Xbox One X-en visszafelé kompatibilitást élvez a játék, nade nem akárhogy – 3840x2160-es felbontásban fut natívan ott a játék, azaz lazán 4K-ban, így ha egyszer lesz majd tényleg egy jó TV-m, akkor majd tű élesen élvezhetem a Valve kalandját majd. Mindenhol máshol 4-5 ezrekért láttam a játékot, itt meg 3000ft volt, szerintem totál jó üzletet kötöttem vele.

James Bond 007: Blood Stone, Xbox 360, 2010


Ugyebár nagyon nagy rajongója vagyok a Bizarre Creations nevű fejlesztőcsapat játékainak, annak ellenére hogy a stúdió bezárása immár 10 éve megtörtént – b.szódj meg Activision! – így az hogy ez a csapat készített egy James Bond játékot a Daniel Craig érában, nekem kötelező volt hogy megszerezzem valahogy. A PC verziót végigjátszottam pár éve, ott meggyőző volt a játék, egy tipikus agyatlan akcióorgia, nem emlékezetes egyáltalán, de nekem mégis valahogy nagyon bejött. A PC verziónak sok nyűgje van, Windows-on belül ilyen indítási beállításokkal kellett minden áldott alkalommal szöszmöszölni hogy ne legyen folyamatos stutter-elés – azaz ilyen random akadozások – ugyanis a játék PC portja olyan jól sikerült hogy valamiért amíg nem eszközöli az ember a szükséges beállításokat, addig a processzormagokból mindösszesen egy darabot fog használni. Tényleg, bekell pipálni hogy mind a négyet lássa. Őrület, ha ezt nem hagyják benne, akkor még jó is lett volna a PC port, de nem, valószínűleg időhiány miatt erre nem figyeltek fel Bizarre-ék.


A játék 360 verziója amúgy nagyon éles 720p30fps-el fut, szóval nem panaszkodhatok rá, örülök hogy egy olyan játékkal bővült a gyűjteményem amit már kerestem. A játékról picit még: amikor tervezték kiadni ezt a játékot, 2010-ben az MGM tervezett volna arra az évre egy új Bond mozifilmet a mozikba dobni, ez a projekt törlődött és végül a Skyfall lett a végeredménye 2012-ben, de az Activision úgy látta hogyhamár pénzt és energiát pumpálnak a méregdrága Bond licenszekbe, kihasználják, és ki más lett volna jó fejlesztőcsapatnak a játékhoz, mint az előtte 15 évig VERSENYAUTÓS játékokkal foglalkozó Bizarre Creations… És sajnálatos módon ez volt a fejlesztőcsapat legutolsó videójátéka is mielőtt az Activision bezárta volna a Liverpool-i fejlesztőgárdát, szóval már emiatt is kötelező darabnak tekintettem. 3200 ft-ot kértek érte a Colin-osok, ami elnézve hogy 5-6 ezrekét megy másutt, megint egy jó üzletnek bizonyosodott.


Kacatbolt adventúra

Miután pozitív szemlélettel jöttünk ki a Colin Konzolból, az volt a terv hogy elhozunk pár kiszemelt cuccot amiket láttunk hétfőn a 13. kerületi kacatboltban, ám óriási csalódással indult a kaland, mert bevolt zárva a bolt. Már indultunk haza, amikor is Zack-et meggyőztem hogy hívja már fel hogy nincs-e a közelben, és basszus, 15 perce hagyta ott a boltot a tulaj, akinek miután mondta telefonban hogy jöttünk loot-olni, VISSZAFORDULT. Pog in the chat bois. Szívünk elkezdett nagy erővel kalapálni és dolgozni kezdett bennünk az adrenalin hogy a semmiből végre volt lehetőség aznap kacatboltozni egyet, de még milyet!


PlayStationCeptionElhoztunk 7, azaz HÉT PlayStation 1-es konzolt, amiből 4 még az original FAT modell volt, 3 pedig a PS One nevű vékonyított kiadás, ebből 3 gépet én vettem meg. Nem járt hozzájuk semmi, szóval magunknak kell majd hozzájuk intézni videokábelt, tápkábelt és memóriakártyákat, de így is nagyon jó üzletet kötöttünk, ugyanis 3 kivételével mindegyik gép üzemel, azt a kettőt pedig alkatrésznek kiválóan lehet majd még használni. A jó öreg PlayStation-nel nem lehet mellé lőni, szükségtelen ecsetelni hogy amennyire egyszerű, annyira zseniális kis gép volt.

Bónusz: az egyik gépben volt egy ilyen random játékcsomag (vagy mi fene…), amit a Phoenix Games adott ki, szóval semmi jóra nem számítunk. Yikes.
A defektes DualShock 3.

Második dolog amit szerváltam az egy ritkaszép állapotú DualShock 3-as kontroller PS3-hoz, nem lehetett tudni róla semmit, de mivel tényleg patika állapotú volt, elhoztam 1500ft-ért. Sajnos nem működik a kontroller, valami firmware hibája lehet neki, de, mivel tényleg nagyon jó állapotú, egyszer ha szerzek valami rossz állapotú DualShock 3-at akkor majd a kettőből lehet egy szép frankenstein-t összeszerelni.


Szenes Sebesség


Hamár PS3, ott árválkodott egy szintén makulátlan állapotú Need For Speed Carbon is ehhez a géphez, angol kiadás, hiánytalan, csak poros volt a lemez, mivel van értéke is, meg valamennyire gyűjtöm a NFS játékokat is minden platformra, így jószívvel elhoztam ezt is, kőkemény 1500ft-ért.

Alien az ifjú pár!A PS3 letud játszani Blu-Ray filmeket is, így illene valami fasza film is ebbe a pakkba, a polcon felcsillant egy ismerős betűtípus, az egyik kedvenc filmemmel, a Bolygó neve: Halál steelbook kiadásával. Nem vagyok steelbook-os, de azok a filmek és játékok amik közel állnak hozzám, azokból ezer örömmel díszítem fel a polcomat. Alien a kacatbolt, vagy valami ilyesmi (eskü befejeztem az Alien-es szóvicceket, légyszi olvasd el a cikk többi részét is). 2500ft volt.


Good ol' 360

Végül, de nem utolsósorban egy konkrétan sosem használt vezetékes Xbox 360 kontrollert is elhoztunk, mert kettő volt belőle, így Zack-nek meg nekem is jutott egy-egy darab, nevetséges 3000ft-ért.

A többiek is brutálisan zsákoltak, Zakariás biztosan fog majd írni cikket a napról, szóval nem akarom lespoilerezni a dolgait (nagyon kemény loot-okat szedett össze megkell hagyni), de jóságfaktor nem ért véget azzal amit írtam, ugyanis kiszemeltünk a polcon egy nagyon ütött vágott fehér eredeti kiadású Xbox 360-at, ami még jobb alaplappal lett összeszerelve, és távozáskor grátiszként megkaptuk ezt, nem kell ecsetelni hogy nagyon megcsapott minket ez a kedvesség. Kapok majd a kollegától alkatrészeket, rendbe rakom, kitakarítom, és lesz egy működő FAT Xbox 360 a kollekciómban.

Ami még igazi POG volt a kacatboltban, az a Luca által vett Razer billentyűzet, ami valahogy a Media Marktból szabadult el, bontatlanul, 2 év garanciával, a bolti ár (70.000 ft!!!) kevesebb mint a feléért. Miután végeztünk volna a lootolással, annyi minden gyűlt össze, hogy konkrétan hazavitt minket a bolttulaj, aki elképesztően rendes és kedves ember volt, meg azért is mert Zack-el már régóta jóban volt. Este a nap fáradalmait leöblítettük némi nevű itókával a Kétrombuszban, megspékelve egy hamburgerrel, majd az éjszaka közepén miután bezárt a hely, béreltünk Lime roller-t és hazakísértük Lucát, ami szintén egy emlékezetes momentum volt, ugyanis (moderált hangerővel, mielőtt valaki izélne) dnb, stoner rock és synthwave zenére verettük át a fél várost rollerekkel. Azt mondom, ez a hét nekem százezerszer többet adott nekem mint az összes random nyaralásom összesen.


A héten utazáskor Feed Me új albuma kísért el mindenhova, a rajta található 'Reckless' című számmal zárnám ezt az élménybeszámolót.