"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 08. 22.]

2021-08-22 23:05 :: Jóság :: Benfact

Ahogy fentebb írtam, ezt a hetet tényleg megnyomtuk, egyszer vagyok ezen a héten szabadságon ebben az évben. A korábbi posztjaim után természetesen szerényebb loot-ot szedtem össze, hogy ne legyen konkrét anyagi csőd hó végéig (nyugi, nem lettem az… még!), de így is jópár különlegességet szereztem, köztük egy igazi game changer cuccot…Gyári Sony PlayStation AV kábel Miki szemfüles képességének köszönhetően lettem figyelmes egy random kábeldzsumbujban tengődő PS1/2/3-hoz használható kompozit kábelre, amire szükségem is lesz, mert a szerdán elhozott PS1-ek egyikéhez sem járt videókábel, szóval éppen ideje volt ennek. 1000 ft volt.

Kasabian – Kasabian CD Minden idők egyik legjobb alter rock bandájának debütáló lemeze (ami szerintem a legjobb mai napig tőlük) megannyi film, videójáték betétdalait köszönhetjük erről a lemezről (Alan Wake, Gran Turismo 4, London Boulevard), valamint mivel a csávó aki árulta a CD-ket, az 500ft-ot kért értük darabjaiért, így hiába nem gyűjtök elsődlegesen CD-ket, mivel Kasabian-t akárhol hallgatok, így szívesen elhoztam.Röyksopp – Melody A.M. CD

Ezt az előadót kizárólag az Eple című dalukról ismertem korábban, de mivel az nagyon tetszett, elhoztam CD-n ezt az albumot, plusz jó dolog hogy ez pont az előadó debütáló lemeze volt. BenyoBoy-tól ismerek egy ilyen funfact-et, hogy létezik ebből a lemezből Vinyl verzió is, amiből mindössze 100 darab létezik, és mindegyiket a világhírő Banksy dizájnolt és festett meg minden egyes példányhoz személyesen, mondanom sem kell hogy csillagászati árakon mozognak azok az albumok. Az albumot majd meghallgatom tüzetesebben, de amiket ismertem róla, azok nagyon jó dalok voltak.A két CD kóstált 1000 ft-ot összesen, hiánytalan, hibátlan.

Sony Trinitron CRT TV

Nos, elérkeztünk a lényeghez. Mégis. Mi. A. Fenének. Vettél. Képcsöves TV-t. 2021-ben. Ben, neked totálisan elmentek otthonról. És tudod mit, kedves olvasó ak ezeket a sorokat olvassa? Igen, totálisan elmentem otthonról. Ugyanis, ez a TV mostantól egy totálisan új dimenziót fog nálam megnyitni majd a régi játékok terén. Már hihetetlenül untam hogy állandó jelleggel kell szüttyögni azzal hogy a PlayStation 1-2 (illetve egy két másik konzol) játékai modern képmegjelenítőkön normálisan nézzenek ki, az eredemény inkább csak elfogadható lett, semmint jó. Ugyan léteznek mindenféle skálázó kügyük (retroscaler, Marseille M-Cable, retrotink 5x), de ezek olyan szinten horribilis pénzekbe kerülnek, hogy mostanra elengedtem már, és valószínűleg nem is fogok ezekre az eszközökre egy jó darabig rátekinteni még, mert még mindig nincs olyan technológia ami maradéktalanul visszaadja azt a képmegjelenítést, ami ezekhez a retro játékokhoz kellenek.Most hogy letudtuk az indokot hogy miért akartam egy ilyen TV-t, jöjjön az összehasonlítás. Konkrétan, ilyen lehet a homályos látású embernek amikor felveszi a szemüveget, amivel mindent lát. Emberek, ez a TV egy mennyország. Mivel pici, elfér az én kicsike szobámban is, tökéletesen szembevan a karosszékemmel amiben alig ültem (eddig!), nem kapok gerincsérvet ha megkell emelni (sőt, könnyű), és mivel Trinitron, ezért a jó képminőség minőséggel párosodik, így emelve a PlayStation 1-2 konzolok képmegjelenítését egy egészen új magasságokba (ami csak nekem új). Emiatt konkrétan megjött a kedvem játszani is ezekkel a játékokkal, hiszen ez a legautentikusabb élmény amit adnak, igazi minőségien eltöltött játékidőt ad így ez a setup már, főleg hogy jófajta RGB kábelem is van PS1/2/Xbox gépekhez, már csak Dreamcast-hez kell valami jóféle kábel (esetleg Wii-hez), és ki lesz maxolva ez.


A képek EGYÁLTALÁN nem adják át, hogy amúgy mennyire gyönyörű. Itt kell lenned ahhoz, hogy elhidd. Komolyan.


Helyet illetően, tökéletesen elfér, nem fog zavarni, fogyasztás tekintetéből elhanyagolható lesz a TV jelenléte, mert csak akkor van bedugva ha játszom, és csak is akkor ha PS1/2-zök. Ez a TV 5000ft-ba került, de vegyük számításba hogy hiába lenne kézenfekvő mindent 1 kijelzőre kötni otthon, egészen egyszerűen nincs emberi pénztárcával megfizethető perfekt megoldás a dologra, csak dollárok százaiért, annyit meg az hogy valamennyire tűrhető minőségben játsszak néhány órát egy hónapban retro játékokkal, egyáltalán nem ér.

A nap végén páran összegyűltünk Zsákolmány lakásán, ettünk egy jót, majd derült égből villámcsapásként, Zack odarakott elém egy Xbox 360-at, szerszámokat, tisztítószereket, és kijelentette hogy én ezt a gépet ott rendbe fogom rakni mindenki előtt. Mondanom sem kell, levoltam sokkolva a dologtól, de, beszéljenek majd helyettem a mozgóképanyagok, ugyanis ezt a hetet Zack szinte állandó jelleggel rögzítette, ezt a részt is, így meghagyom majd nektek hogy lássátok a processt összevágva majd.

Az Xbox amúgy jött velem haza, csekély összeget fizettem érte, mert csak a procipasztát illetve egy két műanyag elemért fizettem.

Összességében, nagyon jól lezártuk ezt a napot, eladtam pár játékomat a sok eladni kívánt darabból, kulturálódtunk, megtanultam Xbox 360-at szerelni, nagyszerűen zártuk ezt a hetet.