"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 09. 19.] + IKEA Eneby beszámoló

2021-09-20 10:58 :: Jóság :: Benfact

A múlt hetem kifejezetten lehúzó volt mind szellemileg, mind fizikailag, kimondhatom hogy ez a hétvége rakott rendbe valamelyest. Jöjjön a vasárnapi vulkáncápás giga lootposting, de mindenek előtt...

Szombati svédmasszázs

Amúgy is érőben volt hogy felmenjek egy nap Zack-hez, akinél 2 hétig vesztegélt egy közepesen dehidratált éjszakát követően a szeretett fülhallgatóm, úgyhogy már csak azért is vissza akartam menni hozzá hogy elhozzam. Viszont Izsák a konyháját éppen felújítás alatt tartotta, és szüksége volt egy két cuccra az Ikea-ból, feldobtam neki hogy elviszem kocsival, így lett egy Ikea túrázós feelgood day a dologból, ahonnan hazahoztam egy iszonyatosan király cuccot.

Ikea-ból nem távozik az ember üres kézzel, egy ultramasszív fém cipőkanál illetve egy extra komfortos műanyag ölbe való laptoptartó mellett elhoztam egy Ikea ENEBY nevű hangszórót is. Amúgy is szükségem volt már egy külön hangfalra a PC-mtől független, és az újonnan felsetupolt retro CRT sarokhoz is kellett valami hangszóró, szóval több legyet egy csapásra alapon elhoztam a svédek ENEBY hangszórójának a gen 2-es verzióját.

A hangszóró iszonyatosan letisztult. Fekete maga a doboza, és egy sötétkék sűrű textillel ellátott védőrács védi és díszíti a pofáját, jobb fent egy minimalista knobbal amivel a készülék bekapcsolható. Rettenetesen jól néz ki, konkrétan egy bútordarab. Hátul található rajta egy standard tápbemenet, illetve egy jack csatlakozó, hozzá mellékelve pedig csavarmenet a füléhez amit külön kell felszerelni.

A hangszóró rendelkezik bluetooth kapcsolódási lehetőséggel is, szóval minden tekintetből megfelel számomra. A minőség felől egy rossz szavam sem lehet. Nagyon fontos volt számomra, hogy halkan is jól, erőteljesen szóljon, mert estefele már nem egyedül vagyok otthon, és kiválóan vizsgáik ebből a szempontból az ENEBY, ekkor éreztem hogy minden pénzt megért. Továbbá, az újonnan átvett RGB SCART splitterből kinyervén a hangot, a retro konzoljaimat kitudtam rá vezetni, ezzel olyan szintet ugrott a hangminőség a retro CRT sarokban, hogy szavakkal nem bírom leírni. Úgynevezett kimaxolás történt. Még nem tudtam sokat tesztelni, de elektronikustól kezdve az élő, hangszeres zenékig, magas és mély hangokkal gyönyörűen bánik a hangszóró. Bónusz jóság, hogy a hangszóró működik akkumlátorról is, a rossz hír az hogy ezt külön kell megvenni és jelenleg az IKEA weboldalán totálisan elfogyottnak van írva, de amint rendelhető lesz, lecsapok majd rá. 16.990 ft volt az ára.

Vasárnap: BOLHA TIME.

Legendás, 15 fős bolha raid történt. Ezúttal most én is tömegközlekedéssel érkeztem a piacra, átélve újra a sz@rszagú villamos, a húgyszagú busz, valamint a dohos szagú metró romantikáját. Na de, jöjjön aminek jönnie kell.

2 darab RGB Scart kábel, plusz PS1 gyári RCA kábel

Fentebb említettem, hogy Zacktől megveszem majd az RGB Scart switcherét amit a CRT setupomoz tudok majd használni, eddig gyengepontként szolgált viszont az abból kijövő SCART kábelem, ami nem volt egy nagy minőségű valami, viszont a piacon elhoztam szám szerint kettő, igencsak anyagos, és minőségi módon szigetelt SCART kábelt, nem okoztak csalódást, jelentősen jobb lett a képminőség ezekkel a kábelekkel. Valamint ezek mellé csapódott még egy vadonatúj, sosem használt gyári Sony PlayStation RCA kábel is, ami ritkaság ilyen állapotban.

Összesen a kábelek kerültek 2000 ft-ba.

C1S CAR MP3 PLAYER FM Transzmitter

Gyorstalpaló hogy mi ez, ez egy úgynevezett FM transzmitter, ami arra való, hogy a bluetooth vagy USB bemenetet nélkülöző régebbi személygépkocsik hangrendszerére tudjunk átküldeni a mobilunkról audió jelet, mégpedig úgy hogy ezzel a kütyüvel beállítunk egy rádióállomást, amivel felcsatlakozunk a kocsinkkal, miután összehangoltunk mindent, utána tudunk az autó gyári hangrendszerén hallgatni a mobilunk zenéit. Áramellátás a szivargyújtóból történik. Olcsó budget megoldás a fejegység csere helyett. Ez a C1S nevű random kínai szotyadék 7 színben állíthatóan világít, van rajta kis zeneválasztó knob is, sokkal biztonságosabban lehet használni útközben mint azt amit korábban vettem. Pici statikus zajt vettem észre mondjuk, de lehet még finom hangolni kell valamit, mindenesetre jó vételnek érzem. Támogat Bluetooth 5.0-át, szóval gördülékenyebb is lesz a hangátvitel.

3000 ft-ba került.

Rakás szerencsétlen szellőzőre csatolható telefontartó (spoiler: tényleg nagyon fos.)

Sajnos nem voltam elég tájékozódott amikor megvettem ezt a rakás szart, mert azt hittem lazán rátudom csíptetni a kocsim szellőzőnyílására, de mivel ez egy gusztustalan foshulladék, ezért nem sikerült anélkül hogy ne látnám potenciálisan benne azt hogy letörje a műanyagot amire rácsípődik, így hanyagolni fogom a használatát.

Ez a kurvanagy szarság 2000 ft-ba fájt, 0/10, would not play again. 16 gb-os maxell micro SD kártya

Édesapám GPS-éhez kellett, olcsó, megbízható, eredeti, nem kell ennél több.

1800 Ft volt. Jamiroquai - Live in Verona DVD

Régóta szemeztem már a Jamiroquai zenekar munkásságának bepótlásával, a kezdőlöketet pedig a koncertfilmgyűjtő szenvedélyem által bezsákolt Live in Verona koncertfilm fogja megadni feléjük. 1-2 dalukat ismerem amúgy, valamint Jay Kay Top Gear-es vendégszereplését láttam nagyon régen. Igényes, középen az art grafika dombornyomott és fényes, jó állapotú a lemez is. Alig várom hogy meghallgassam majd.

1000ft volt. Diablo 2 + Kiegészítő lemez

Sose Diablóztam. De, mivel mindenki imádja körülöttem, ezért úgy voltam vele hogy elhozom ezt a legendát. Mindene megvan, tokja kicsit sérült. Valószínűleg a kódok aktiválva vannak, de CD-ről telepíthető, szóval no problem at all. Talán egy szép napon majd leülök Diablózni. Össz vissz 2000 ft volt ez az ördögi csomag. Alien Trilogy (PS1)

Nagy Alien fanatikus vagyok, játszottam több játékkal is, sok filmekkel kapcsolatos insider sztorit ismerek, szóval a szívem csücske a Ridley Scott féle űrhorror univerzum. Nekem totálisan kimaradt az 1996-ban megjelent Alien Trilogy a PlayStation 1 konzolról (egy évvel utána születtem...), de mivel van CRT-m, van PS1-em, van csodajó hangszóróm, így bátran nekimerek ülni, amit próbáltam belőle, nagyon ígéretes darabnak tűnik. Kicsit DOOM PS1 az irányítása, de minden benne van ami miatt szeretem az Alien filmeket. Így él ilyen jó emlékekkel nálam ez a széria. 2000 ft-ba került, a tok nyitórésze törött, és Platinum is a kiadása, de még így is jó vételnek bizonyult, mert a lemez jó állapotú.

A piac végét lecsapattam egy bazinagy burritot a többiekkel a Mexikói falatozóban, majd egy óriásit vibe-oltunk a Küvilakon Chewie HQ-n.


Mi mással zárnám a cikket mint egy klasszikus Jamiroquai dallal.