"Végre itt van, megérkezett!"

You Receive: Bolhaloot - 2021.06.13

2021-06-13 19:08 :: Jóság :: Chewie

A szombati veretős Ricsárdgír koncertet, egy éjszakai behányást és reggeli light másnaposságot követően végre eljöt a várva várt júniusi bolházás a csapattal!


A Ricsárdgír nevű zenekarba még anno egyetem alatt egy random Spotify session közben futottam bele és bár eleinte annyira nem jött át a Belga-szerű "suttyósága", egyszerűen annyira bájosak, hogy nem lehet nem szeretni a felállást. :D Na és élőben abszolút megváltozott a véleményem róluk, hálistennek a pozitív irányba: simán az egyik top koncertes élményeim közé sorolható a tegnap este, komolyan jobban tomboltam/táncoltam rá mint az átlag koncertre amire ki szoktam jutni.


Csupa good vibes, a David Lynch-féle klip bevágások koncert alatt teljesen megvettek, muszáj őket mindenkinek élőben hallani és remélhetőleg Vulkáncápásan fogjuk tudni veretni még Ricsárdgír koncerten a jövőben!


BOLHA HAS COMETH ON THE 13RD OF JUNE


Not gonna lie, valahol szokatlan volt, hogy sok bolházás után most először a Nyugatiból egészen a piacig egyedül mentem villamos - busz kombóval, de végül egy véget nem érő várakozásnál a Móriczon és a büdös Columbo és nyugerekkel megtömött 240-es busszal csak eljutottam a Zsibvásárra kicsivel 9 után, ahol a csapat nagyobb része már jelen volt.


Ellenben az előző havi bolházással, most nagyon jó idő volt, bár helyenként kicsit sok volt a konstans szél, de viszont cserében nem ömlött senkiről se a víz.


Mint mindig, a gang megint több részre szakadt, boys can be boys és 1-2 árusnál sokáig le tudunk ragadni, de azért sikerült egy pár jóságot felkapni a mai nap során.


Zone of the Enders HD Collection (360)


Ezt a pakkot Benfact-től vettem át potom 1000 forintért, ellenben az MGS fanokkal, én nem (az amúgy hiányzó) Metal Gear Rising demó lemez miatt vettem, hanem mert genuinely imádom a mechát mint műfajt. A Zone of the Enders 2 az egyik kedvenc játékom, PS4-en ki is van platinázva, anno PS2-n is elég sokat játszottam vele, bár ez a HD kollekció sajnos nem sikerült a legjobbra, patchelve nem igazán lett megjelenés óta (kivéve PS3-on, ahol a 2-t felhúzták 60 FPS-re egy patch keretében). A 2 iránti szerelmem mellett pedig legit indok volt a kollekció megvételénél az is, hogy végre meglegyen az amúgy eléggé kiforratlan első rész. Szeretnék majd MGS HD Collection-t is venni, mert az amúgy legit az egyik legfontosabb érv, amiért szeretnék a közeljövőben 360-at.


Burnout Revenge (360)


Ezt Benfact-től kaptam ajándékba, őszinte szólva még a büdös életben sosem Burnout-oztam, így majd ez is pótolva lesz.


F.E.A.R és Perseus Mandate (PC)


Coming out jön: sose játszottam a FEAR szériával, pedig valahogy és valahonnan megvan a 2 és 3 Steam-en (amelyek elvileg közel sem olyan jók mint az eredeti). 400 ft volt darabja, a Monolith pedig nagy kedvenc, mégha Mória bányáiba is száműzte őket a Warner Bros már egy pár éve.


Wipeout Omega Collection (PS4)


Az a vicces, hogy a tegnapi Ricsárdgír koncert előtt pont meséltem Ben és Zack-nek, hogy rohadt jó lenne belefutni ebbe az UK exkluzív, PS1-es slipcase verzióba, mert nagyon faszának tűnt az a kiadás és na fene, számomra meglett a nap find-ja! 4700 forintot fizettem érte, úgy tudom, hogy az Omega Collection két korábbi PS3-as résznek a HD verziója.


A bolhameet-et követően a Benfactmobilban kimentünk az általam régóta hype-olt Szúnyogszigetre, ahol ebédeltünk és sétáltunk egy jót. Komolyan örömmel tölt el, hogy ennyire bejött mindenkinek a hely. Számomra nagyon speciális és tényleg az utolsó olyan része Budapestnek (belegondolva nagyon bizarr, hogy évtizedek óta nem nyúltak hozzá, helyenként eléggé lepusztult a sziget, de megvan benne az a Balatoni/nyári táboros vibe, ami miatt már megéri kijönni), ami még nem lett megrontva, de szerintem márcsak idő kérdése mielőtt a Lölő ezt is felvásárolja, csakhogy bővüljön tovább a Fidesz deep state miután egyre esélyesebb az, hogy Döbrögi megbukjon végre.


Találkozunk következő alkalommal majd Júliusban!