"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhapiac fogások 2022.02.13.

2022-02-13 20:58 :: Jóság :: BenyoBoy

Spoiler: a nap végére konkrétan többet költöttem, mint amennyi pénzt hoztam magammal! Ha valamire, erre nem számítottam! Én, Mirrir és Chewie a Nyugatitól zarándokoltunk el a Móriczra, ahol összetalálkoztunk Barttal, Richyvel, Flexszel és az ő egyik kedves ismerősével (Ballwa), akivel hamar megtaláltuk a közös hangot, mivel ő is egy OG YeshNo néző! A piacon pedig csatlakozott hozzánk Silver, Dodgers, Hydra, Benfact, Zack és Dóri is. Az idő nem volt az igazi az elején, én személy szerint rommá-szarrá fagytam, de délutánra egész kellemes lett. Na, de nézzük, miket zsebeltem me:


Paintball Shooter + Butcher [PC]

A mai napom úgy indult, hogy Benfact kolléga meglepett ezzel a Play-es szeretetcsomaggal. Pontosabban egy papírtokos lemezzel, amin két játék van: a Paintball Shooter, ami hát nem valami jó, ellenben ott a Butcher, ami konkrétan akkora egy rakás szar, hogy amikor szegény Benfact kolléga egy streamben kipróbálta, elakadt a szavunk. Mindenkié. Szó szerint. Arra a sokkra nem lehet, NEM LEHET felkészülni egyszerűen, amit ez a játék nyújt első elindításkor.

Ajándékba kaptam, szóval nem került semmibe, köszi ezúton is Benfactnek!


On the Trail of the Wild Turkey [PC] Tescós EVM kiadás

Na, ezen azonnal megakadt a szemem, mint ahogy a legtöbb Tescós EVM játéknál ez lenni szokott. Ezt nem gyakran látni, és leírás, valamint kép alapján egy Cabela's-szerű vadászjátéknak tűnik, csak ebben főleg vadpulykára vadászunk, ami a doboz hátulja szerint "Amerika leghíresebb madara". Hát... öhm... legyen. Mindenesetre sokat sejtető, hogy ezt elvileg az a Fusion Digital Games fejlesztette, akik a hírhedt Roller Coaster Factory 2-t... és... a... Scooter Pro-t is...

200 forint volt, szép darab, mindene megvan.


Dinosaur'us [PC] Tescós EVM kiadás

Ha az előző játék érdekességfaktora nem lett volna elég, jöjjön a Dinosaur'us! Ez eredetileg egy Game Boy Colorra megjelent PokéMon-klón, amit az EA adott ki. És ennek a játéknak ez az utólag kiadott PC-s verziója, ami viszont nem a PokéMont, hanem a Lemmingst kopizza! És az érdekes tény? Ezt magyarok fejlesztették, méghozzá a Digital Reality!!! Konkrétan mi a fasz?! Ugyanannál az árusnál vetem, így ez is jött velem, volt még egy harmadik piros EVM játék is, de azt ott hagytam, mert szegény elég ramaty állapotban volt.

200 forint volt, szép darab, mindene megvan.


MilkyWay Biscuits és egy doboz Dr. Pepper Cherry & Vanilla

Hát csak nem telt el a nap anélkül, hogy rá ne szánjam valami édesség vásárlására magamat, úgyhogy ezeket vásároltam be. A Dr. Peppert más ismertem korábban, de a MilkyWayes kekszre Flex beszélt rá, és actually nem is rossz! A dobozos Dr. Pepper nem szerepel a képen, mert az ebéd közben megittam a piacozás után.

450 + 300 = 750 forint volt.


M&M's: Shell Shocked [PS]

Nos, a jó hírt, miszerint a piacon van egy kibaszott M&M's játék, Chewie osztotta meg velem, ezúton is köszönöm, kb. olyan érzés volt, mintha azt közölték volna velem, hogy azonnal végbéltükrözésre kell mennem. A játékot a Colin Konzolnál találta, és hát teljesen lesokkolt. Nos, aki nem tudná, nemrég két részletben (ELSŐ rész, MÁSODIK rész) végigvittem egy M&M's játékot, a PC-s M&M's: The Lost Formulas-t, ami egy iszonyat jank Crash-copy PC-re. Botrányos kamerakezelés, kegyetlen rossz fizika, hihetetlen gyér irányítás, és nagyon unforgiving gameplay jellemzi. Nem volt élvezet vele játszani, de... valahol az a jóleső fájdalom volt utána, amit éreztem. Így éltem is a lehetőséggel, hogy ezt elvigyem. Nos, a Shell Shocked hátsó borítóján a képek elég ismerősnek tűntek, és nem véletlen: ez a játék a The Lost Formulas egy alternatív, konzol-exkluzív verziója, és gameplay terén szinte teljesen megegyezik a PC-s verzióval, pár "apróbb" különbséggel: nincsenek matek-pályák, viszont vannak power-upok, a pályák pedig picit másabbak és rövidebbek. A bónusz zónákat szintén kivették, viszont vannak benne bossharcok. És állítólag ez rosszabb, mint a PC-s verzió... Hát... mit is mondhatnék azon kívül, hogy várlak titeket a streamemben, amikor ezt a förmedvényt szemügyre veszem. :D

3000 forint volt, a tok nagyon sérült, a borító picit, viszont a lemez makulátlan és a kézikönyv is okés.


Miami Vice [PS2]

MÁJÁMI VÁJSZ! STOP STOOOOP, I GIVE UUUP! FreddyD legendás RPCJ bemutatója után nem hagyhattam ott ezt a játékot, még a borsos ára ellenére sem. Egyrészt ezzel is bővíthettem nem csak az RPCJ, hanem a Davilex játékgyűjteményemet, valamint megszülethetett a legendás kép is, amin Richy a kezében fogja ezt a játékot. Ugyanis egy kis belső poén lett abból, hogy az egyik NPC hasonlít rá, amivel szeretjük szegény Richy vérét szívni. Ezúton is szeretnénk tőle elnézést kérni. :D

4000 forint volt, viszont makulátlan.


Dunlop Drum'n'Bass Válogatás

Ezt az eredetileg bonatatlan, celofános CD-t Benfactnek néztem ki, hiszen drum & bass és Dunlop, ugye az abroncsgyártó közös kollaborációjának szerelemgyermeke ez a CD. Ami hát elég fura párosítás, és nem tudom, hogyan jött ez össze. Mindenesetre elkezdtem a lemez hátulján kutakodni, és meglepően sok érdekes nevet találtam: Karányi, Toy Division, Zoohacker, Anorganik. Először azt hittem, hogy egy Juice Records válogatásba csöppentem, de nem. Viszont ezek az előadók főleg downtempo/chill-out zenéket tolnak és nincs sok közük a veretéshez. MI A TÚRÓ EZ? Aztán hazaérve jött az egyik első sokk: SEMMI nincs fenn erről a lemezről Discogson, és úgy kellett levadászni az infókat, mert természetesen a CD hátulján csomó adat rosszul, vagy tévesen szerepel. Nem tudom, hogy sikerült licencelniük úgy egy drum & bass számot, hogy nem tudták, ki az előadó, de nekik sikerült: így került a lemezre a Trevelyan & Icarus duótól a Vitamin X daluk "U.A" aliassal a lemezre, ami igazából nem alias, hanem elég sanszosan az Unkown Artist azaz ismeretlen előadó rövidítése. De sikerült mindent kinyomoznom, és egy általam sosem látott, elég obskúr CD-vel gazdagodtam, amit Discogsra is sikeresen feltöltöttem. Ja, hogy milyen a zene? Nos, egész kellemes, és bár ahogy írtam, elsősorban lassúbb és nyugtatóbb zenéket szerző producerek vannak a lemezen, a legtöbb dal tényleg drum & bass vagy legalábbis breakbeat.

400 forint volt, celós, tökéletes állapot.


U2: PopMart ~ Live From Mexico City [DVD]

Ezzel a koncert DVD-vel a 2007-es újrakiadás óta szemezek, de SOSINCS leértékelve, soha! Most viszont szerencsém volt! Igaz, ez az egylemezes, nem holós borítós változat, de nem érdekel, végre beszereztem! Azt tudni kell rólam, hogy gyerekkorom nagy részében, konkrétan 15 éves koromig iszonyat hatalmas U2 fanboy voltam, kizárólag csak Bono és zenekarának dalain éltem, és a mai napig nagyon kellemes emlékek kötődnek az olyan albumaikhoz, mint pl. az Achtung Baby, ami kevés azon lemezek egyike, amit tökéletes mestermunkának tartok. A Zooropa című lemezük egy nagyon jó kis art pop lemez, de a Pop című album egy olyan elektro-pop rock album lett, ami nagyon sok embernek nem jött be, és sokan mai napig a legrosszabb lemezüknek tartják. Ellenben velem. Szerintem a Zooropa egy rohadt jó lemez. És Szerintem a Pop is egy kikúrt jó lemez, ami döbbenetesen alulértékelt és félreismert. Nekem ez a '90-es évekbeli, kísérletezős U2 korszak volt a kedvencem, és az utolsó is, amikor még tetszettek. Ez a koncert DVD pedig ennek az időszakuknak talán a legjobb lenyomata, amit eredetileg 1997-ben vettek fel, a Pop megjelenésének évében. Ráadásul Mexikóvárosban! Szóval, ez egy nagyon igényes kiadás feljavított képpel és hanggal, és olyan amúgy élőben ritkán hallható dalokkal, mint a Mofo, vagy a Last Night on Earth. A slágereket pedig nem is tudom kiemelni, mert a 25 dal mindegyike abszolút banger és igen csak ismert. Bár a U2 még kiadott egy jó lemezt All That You Can't Leave Behind címmel, utána megszakadt a rajongásom a zenekar iránt, és ez a lagymatag pop rock már nagyon nem jött be tőlük. Ugyanennél az eladónál a Vertigo koncert DVD-t is megtaláltam, de ezzel minden téren jobban jártam. Nagyon-nagyon rég óta be akartam szerezni, a kedvenc U2 korszakom lenyomata, Mexikóhoz is van köze, és amúgy bontatlan, makulátlan állapotban találtam rá. Aki nincs oda a U2-ért, azoknak is ajánlom legalább ezt a DVD-t bepótolni, mert egészen elképesztő, és a cikk végén be is fogok linkelni egy dalt, egyenesen a DVD-ről!

2000 forint volt, celósan, bontatlanul vettem.


Hama "Scorpad" Wireless Controller (PS3)

Zack vett egy fat PS2-t, és a pakkhoz valamiért adtak neki egy vezeték nélkül Hama PS3 kontrollert (valószínűleg azért, mert szegény eladó azt se tudta mi mihez tartozik). Zack volt oly rendes, és ingyen felajánlotta, én pedig elfogadtam, mert egy pót-PS3 kontroller mindig jól jön. A d-padja elég jank, viszont a ravaszok actually nem rosszak! Elvileg az eredeti ára ilyen 3-4k körül volt. Viszont lehet kell hozzá dongle (amit nem kapott hozzá Zack sem) és nem elég a kábel, de majd letesztelem, mert ezt sem megerősíteni sem megcáfolni nem láttam biztosra.

Ajándékba kaptam, szóval nem került semmibe, köszi ezúton is Zacknek! Maga a kontroller amúgy megkímélt állapotban van.


Ahogy említettem, konkrétan többet költöttem, mint amennyi pénzt hoztam magammal, úgyhogy ezúton is köszönöm Richy, Mirrir és Benfact kölcsönét! Benfact kollégának még lógok 200 forinttal, de a többi tartozást rendeztem. Nagyok vagytok, LET'S GOOO!


Kommentek:

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-02-17 12:54:06

Mi köszönjük a részvételt, és várunk legközelebb is! ;) Mountain Dewból amúgy többfajta ízt lehetett itthon elkapni, Dr. Pepperből még csak kevés jött be sajnos, de ha van valami új, azt fixen kipróbálom! :D

ballwa (ballwa) | 2022-02-17 11:54:58

Na, megérte rábeszéljelek arra a cseresznyés-vaníliás borsos dokira B) Remekül éreztem magam, remélem legközelebb is el fogok tudni menni veletek. Jó fej társaság, igazi vidéki lengyel piac hangulat, felbecsülhetetlen kombó. És bár nem vagyok nagy g*mer, azért mégis nagyra tudom értékelni azt a borzalmas M&M's játékot. :D

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-02-15 01:24:06

Az M&M's egy olyan mém, amit tudok embrace-elni, és háromezerért tényleg egy no brainer vétel volt, főleg ha 1-2 jó streamet össze tudok hozni belőle! :)

Dodgers (Dodgers) | 2022-02-14 18:55:04

Mondtam is Chewie-nak, hogy szerintem kizárt, hogy meg fogod venni azt az M&M's játékot, erre tessék. :D De így, hogy nehezebbnek tűnik, mint a PC verzió volt, előre is küldöm részvétemet.

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-02-13 23:32:58

Talán ez volt loot terén számomra az egyik legerősebb piac. Az a D&B CD is tök király lett, az M&M's fixen stream material lesz, a U2 DVD-re nagyon régóta fájt a fogam, a Miami Vice-t is egy ideje be akartam szerezni, szóval nagyon király nap volt a mai! :D

Benfact (benfact) | 2022-02-13 22:40:16

Hidd el, örömmel nyújtottam át szerény kezeimmel eme szerény Paintball & Butcher pakkot. Akkora RNG beadás volt ez a piac az M&M játékkal neked is, hogy az valami elképesztő.